August 13, 2010

Ramadhan Ya Ramadhan

Hari ni dah 3 hari umat Islam berpuasa...kejap jer...nanti pejam celik pejam celik dah nak raya...

Masa malam 1st puasa ramai la yang wish...macam2 style mcm2 gaya..antara yg paling besh...

~Selamat menaiki penerbangan RAMADHAN AIR berno. 1413H Tujuan Aidilfitri. Kita akan terbang dengan ketinggian 30/30hr ke atas permukaan haus & lapar. Para penumpang diwajibkan untuk memasang niat puasa & menegakkan kerusi solat. Penerbangan ini bebas asap perselisihan. Saya selaku anak kapal yang bertugas mengucapkan Selamat Menunaikan Ibadah Puasa :)

~ Nama saya Syawal. saya ingin mengingatkan anda bahwa jiran saya iaitu Ramadhan akan datang mengunjungi anda esok bersama isterinya iaitu Rezeki & kedua2 anaknya iaitu Sahur & Iftaar. Mereka akan ditemani oleh ketiga-tiga cucunya iaitu Rahmat, Barakah & Keampunan. Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak..

Haha...

Hari tu kitorang balik kampung nak sambut puasa kat kampung..semalam baru balik SP...sahur kat kampung syok jer...mak mentua aku dah siap masak baru dia kejut anak menantunya...haha hampehnya menantu...siap ada sayur goreng, ikan goreng....Tapi pagi tadi kami sahur sendiri cuma ada nasik goreng, telur & ikan masin jer...haha..tuh pung kena tidur kat bawah kalo tido kat atas kompom tak bangun sahur...huhu..

Semoga ramadhan tahun ni lebih baik dr ramadhan yg lepas buat aku...amin


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...